Ripple met zijn XRP coins werd in 2012 geïntroduceerd en is net als Ethereum en Bitcoin een cryptocurrency. Er zitten echter belangrijke verschillen tussen Ripple en de meeste andere digitale valuta.

De cryptocurrency wordt centraal beheerd en is ook een platform, wat komt met voordelen en nadelen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet in de cryptocurrency te gaan investeren.

Ondersteuning van Banken

Waar veel altcoins gemaakt zijn met de bedoeling om bestaande valuta uiteindelijk te vervangen, is Ripple dat niet. Ripple is meer bedoeld als een soort brug tussen verschillende klassieke munteenheden en werkt dus eerder samen met bestaande valuta.

De weerstand van overheden en banken tegen bijvoorbeeld de decentrale Bitcoin heb je daarom niet met Ripple en steeds meer banken ondersteunen juist de gecentraliseerde cryptocurrency. Die steun door onder andere UniCredit, UBS en National Australia Bank verhoogt de kansen van de coin en wijst erop dat het een goede investering zou kunnen zijn op de lange termijn.

Bron: https://bitvavo.com/nl/blog/wat-is-ripple