Groepen
Vakantie

Op vakantie met groepen: zo maak je het gezellig

Vakantie moet natuurlijk allereerst leuk zijn. Hoe je daarvoor zorgt, is een persoonlijke keuze. Wat voor de ene persoon een gezellige vakantie is, wordt voor de ander misschien wel een nachtmerrie. Op vakantie met groepen is daarom soms een uitdaging, hoe leuk het ook kan zijn. Met deze tips maar je vakantie met groepen alsnog een groot succes.

Groepen

Geef iedereen inspraak

Natuurlijk het is het lastig om rekening te houden met grote groepen, maar toch kun je wel iedereen de kans geven zijn of haar zegje te doen. Vraag bijvoorbeeld een of twee mensen om de reis te organiseren, maar geen iedereen eenmalig de kans om op de mail te zetten wat ze graag of juist niet willen doen en zien tijdens de vakantie. Zo zorg je ervoor dat in ieder geval met de sterkste voorkeuren rekening wordt gehouden.

Laat iedereen zijn gang gaan

Groepen

Wanneer je moet groepen op vakantie gaat, ben je geneigd om alles samen te doen. Samen eten, samen slapen, samen activiteiten ondernemen en samen rondwandelen. Maar soms is het juist goed om op te splitsen. Dat betekent helemaal niet dat het minder gezellig is. Het betekent alleen dat sommige mensen een bepaalde voorkeur hebben. Gaat de helft van de groep graag naar een museum en wil de andere helft zwemmen? Splits dan gewoon op en zie elkaar weer met het eten. Zo heb je elkaar ook nog iets te vertellen tijdens het eten.