spanbanden

Spanbanden: ideaal om vallende en stotende lading bij een transport te voorkomen

Als je in de transportsector actief bent als verlader of als vervoerder, dan hangt er veel af van de wijze waarop een lading goederen vervoerd wordt van a naar b. Voor de algemene veiligheid, de betrouwbaarheid en zelfs het voortbestaan van de betrokken bedrijven is het van het grootste belang dat elk goederentransport weer zo zorgvuldig en veilig mogelijk wordt uitgevoerd. Hierbij hangt een groot deel af van de manier waarop goederen worden geladen. Dit moet zodanig gebeuren dat de kans op ongelukken en schade onderweg zo klein mogelijk wordt. Zeker als er sprake is van halfvolle bestelbusjes en vrachtwagens óf van een open aanhangwagen moet een lading goed vastgezet worden. Dit kun je bij uitstek doen met spanbanden. Lees hieronder welke soorten spanbanden het vaakst gebruikt worden, zodat je vervolgens een weloverwogen keuze kunt maken.

spanbanden

De meest gebruikte soorten spanbanden

Wanneer je nieuwe spanbanden zoekt om ladingen bij goederentransporten te zekeren, dan is de kans groot dat je terechtkomt bij één van de volgende typen:

  • De eendelige spanband: dit is een band waarvan zowel bandweefsel als een ratel deel uitmaken.
  • Tweedelige spanbanden, waarvan het ene deel een spandeel is en het andere deel het rateldeel.
  • Spanbanden met een haak, om mogelijk nog meer stabiliteit aan te brengen aan de zekering.
  • Automatische spanbanden die zichzelf om de lading heen rollen.
  • Spanbanden die speciaal ontworpen zijn voor het zekeren van goederen die je met bijvoorbeeld een auto of motor transporteert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *