Iedereen die een hond als huisdier heeft wilt natuurlijk het beste voor zijn trouwe viervoeter. Honden zijn nu eenmaal zeer geliefde huisdieren en komen naast katten het meest voor in Belgische huishoudens. Dat is ook niet zo vreemd, want wie houdt er nu niet van honden? De meest trouwe dieren als u het mij vraagt. Hoe meer liefde u aan uw hond geeft, hoe meer u er voor terugkrijgt. Iedere hond en ieder hondenras heeft zo zijn eigen wensen en voorkeuren met betrekking tot speelgoed, een slaapplek en zo ook voer. Het kiezen van het juiste hondenvoer heeft grote positieve gevolgen voor uw hond. In deze blog leest u hoe u hierin de beste keuze kunt maken.

Soorten hondenvoer

Er zijn in principe vier soorten hondenvoer. Te beginnen bij het zelf samenstellen van rauw vlees. De meest gezonde voeding voor de meeste honden is namelijk rauwe vleesvoeding. Dit past het beste bij het verteringsstelsel van een hond en geeft het kleinste risico op gezondheidsklachten. U kunt het menu van uw hond echt helemaal zelf samenstellen, maar ook kunt u kiezen voor kant-en-klare diepvriesvoeding. Gedroogd voer staat het dichtst bij rauw voer en is op lage temperaturen gedroogd. Hierdoor blijven de eiwitten rauw en blijven bijna alle voedingsstoffen bewaard. Het is dus eigenlijk rauw voer, maar dan zonder vocht en bacteriën. Wel is dit soort voer relatief duur. Ook bestaat er natvoer. Het vocht is er bij deze soort ingebleven. Doordat het daarna luchtdicht verpakt wordt, is het houdbaar zonder conserveringsmiddelen. Het nadeel bij deze soort is dat de eiwitten veranderd zijn en de voedingsstoffen verloren zijn gegaan. Deze zijn vervolgens in kunstmatige vorm weer toegevoegd. Tot slot bestaat er droogvoer, oftewel brokken. Deze soort is een goedkope optie vergeleken met de andere soorten. Er zijn zat honden die gezond oud worden met droogvoer. Wel zijn er grote verschillen in kwaliteit van droogvoer.

Royal Canin

Zelf kies ik droogvoer van Royal Canin voor mijn hond. Dit merk heeft een uitgebreid assortiment droogvoer van kwaliteit. De brokken zijn aangepast op de kaken van het hondenras. Dit levert uw hond een schoner gebit, betere smaakbelevering, een verzadigd gevoel en ook kan de hond de brokjes beter grijpen. Royal Canin heeft speciale brokken voor bijna dertig hondenrassen. Wanneer uw hond niet binnen een van deze rassen valt is dat ook geen enkel probleem. Ook voor elke gewichtsklasse heeft Royal Canin speciale voeding samengesteld. Wilt u uw hond ondersteunen bij specifieke gezondheidsdoeleinden, dan kunt u kiezen voor de Care Health Nutrition lijn. Ook puppy’s vinden hun favoriete voer bij dit merk. Kortom, voor ieder hond een geschikte keuze.